lördag 18 april 2015

Reflektioner

Termin två, dag tre över. 

Tiden går fort. Men tiden just de här dagarna flöt stundtals litet långsamt fram. Äntligen! 

Tidigare under vintern och våren har studenthandledningen präglats av samtidigt turbo-tempo på mottagningen. Vi har gjort vårt bästa för att få studenterna och patienterna att känna att vi har all tid i världen för eftertanke, funderingar och stillsamma överväganden men det har inte riktigt varit så. Det har fungerat bra ändå och varit roligt som alltid – MEN vad skönt med ett par dagar där reflektioner efter patientmötena hinns med! Där finns mycket att upptäcka och lära. 

Jag imponeras av den förmåga till snabb kunskapsinhämtning om konsultationens faser som studenterna har och det mod de visar att använda kunskaperna i praktiken. Redan termin två.

Videoinspelningarnas värde har blivit tydligt återigen. Det är fint att få vara med om när studenterna själva kan se och reflektera över vad som var bra i konsultationen och fundera på viktiga saker som hur man kan tona in en patient, hur man ibland kan gå litet utanför läroboken och ändå få ihop mötet till sist eller få syn på att man får mer information med öppna än med ledande frågor.

Frågan är om vi hann reflektera tillräckligt över några av våra svåra möten de här dagarna.  Vad finns kvar för reaktioner och känslor efter dessa? Funderingar? Jag måste komma ihåg att ta upp det igen när vi ses nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar